Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Μια ματιά σε ένα εκατομμύριο στιγμές

Πέμπτη και καθώς πλησιάζει η Πρωτοχρονιά μετράμε τις ώρες που απομένουν για το 2011, με τις σελίδες των βιβλίων που γυρίζουν. Αν εσθέλετε κάτι μικρό και έξυπνο να διαβάσετε, προτείνουμε ανεπιφύλακτα το "Η σύμπτωση και άλλες ιστορίες" του Μίχαελ Άουγκουστιν (εκδ. Μελάνι, μετάφραση Δημήτρη Νόλλα και Ηρώς Μακρή).

Πάμε στα δικά μας. Μετά την παρουσίασή μας στο Salata Tv, ήρθε μία ακόμα εκτεταμένη αναφορά χθες από το blog Ηλεκτρονικός Αναγνώστης, η οποία βοήθησε πολύ τη δουλειά και τις ιδεές μας να ανοιχθούν σε ακόμα ευρύτερο κοινό. Ο Ηλεκτρονικός Αναγνώστης είναι το πιο σημαντικό και πιο ενημερωμένο ελληνικό blog που ασχολείται με e-books και e-readers και τα άρθρα του αναδημοσιεύονται σε δεκάδες άλλα ειδησεογραφικα ιστολόγια. Επίσης χώρο στα βιβλία μας αφιέρωσαν οι εφημερίδες Πρωινός Λόγος και Πελοπόννησος, καθώς και ο ιστότοπος του περιοδικού Best, και τους ευχαριστούμε θερμά, ειδικά την Ελεάνα Μαγδαληνού.

Όμως σήμερα το μεσημέρι είχαμε μία εξίσου ευχάριστη έκπληξη. Το site ποικίλης ύλης matia.gr δημοσίευσε την πρώτη κριτική για βιβλίο των βορειοδυτικών. Ο Νεκτάριος Παπασπύρου υπογράφει το πολύ θετικό άρθρο για το 1.000.000 στιγμές του Μιχάλη Φουντουκλή. Αν θέλετε μπορείτε να αναζητήσετε τη matia.gr και στο facebook.

edit (4 Ιαν): Στο matia.gr πλέον μπορείτε να διαβάσετε και μία πολύ θετική κριτική για το Καλημέρα και Αντίο της Αγγελικής Σχοινά!

Κλείνουμε την αυλαία με ένα πολύ ενδιαφέρων event που θα γίνει στα Γιάννενα την Κυριακή και τη Δευτέρα, 2 και 3 Ιανουαρίου αντίστοιχα. Σε ένα από τα αγαπημένα μας μέρη στην πόλη, το Θυμωμένο Πορτραίτο, θα δοθούν δύο οπτικοακουστικές παραστάσεις αφιερωμένες στο νέο βιβλίο του Eλ Pόι, "Στη Γιορτή", που κυκλοφορεί από τις γιαννιώτικες εκδόσεις Eφύρα. Η γιορτή μέσω ενός αλληγορικού παραμυθιού διαπραγματεύεται την εξέγερση στην αστική της μορφή. Περισσότερα για το βιβλίο μπορείτε να αναζητήσετε στο site του Ελ Ρόι, απ' όπου και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν, μαζί με τα τραγούδια που το συνοδεύουν.

2 σχόλια:

  1. Εντός των ημερών να περιμένετε και την δική μου ανάρτηση για το 1000000 στιγμές, το έχω εδώ δίπλα μου και περιμένει υπομονετικά να έρθει η σειρά του!
    Καλή χρονιά ,είθε οι στόχοι σου να γίνουν πραγματικότητα, η επαρχία και το βιβλίο το έχουν ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια μικρή υπόκλιση.
    Καλή χρόνια και στέλνουμε τις καλύτερες ευχές από βορειοδυτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή